* උලුප්පා ගත් කුරුම්බා ලොඳ ගෙඩියක්
* මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 01ක්
* තුනපහ තේ හැඳි 01ක්
* කහ කුඩු
තේ හැඳි 1/4ක්
අවශ්ය ද්රව්ය :
* තළාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු
* ගොරකා බික් 2ක්
* කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
* අමු මිරිස් කරල් 2ක්
* ලොකු ලූනු ගෙඩි 01ක්
* පොල් කිරි කෝප්පයයි
* පොල් තෙල් ස්වල්පයක්
* රම්පේ, කරපිංචා
* ලුණු ස්වල්පයක්
* ගම්මිරිස් තේ හැඳි 01ක්
* වතුර කෝප්පයක්
සාදන ක්රමය:
* භාජනයක් ළිප තබා පොල් තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත් වූ පසු එයට සුදු ලූනූ, ඉගුරු, රම්පේ කරපිංචා, ලූනු යොදා රන්වන් පැහැ වනතුරු බැදගන්න.
* ඉන්පසු එයට මිරිස්කුඩු, තුනපහ, කහ යොදා රන්වන් පැහැවන තුරු බැදගන්න.
* එයට වතුර කෝප්පයක් දමා කුරුම්බා ලොඳ , ගොරකා එකතු කර හොඳින් මඳ ගින්නේ තැම්බීමට තබන්න. (වතුර හිෙඳනතුරු)
* හොඳින් තැම්බුණු පසු පොල් කිරි, ගම්මිරිස්, ලුණු එක්කර විනාඩි 5ක් පමණ ළිප තබා කෑමට ගන්න.
උපුටාගැන්ම : තරුණි පුවත්පත