ඉන්දියාවේ 'මාස්ටර් චෙෆ්' විනිසුරු රන්වීර් බ්රාර්ගේ ආහාර අතර දරුවන් සඳහා සැකසූ ආහාර වෙනුවෙන් හිමි වන්නේ ප්රධාන තැනකි. ඉන්දීය රසය, අලංකාරය සහිතව දරුවන්ට දෙන්නැයි රන්වීර් නිර්දේශ කරන අල ලොලිපොප් කෑම රුචිය වැඩවිය යුතු දරුවන්ට ඉතා රසවත් ආහාරයකි.
අල මිශ්රණය
තෙල් තේ හැදි 1 ½
ඉඟුරු අඟල් 1 (ලෙලි කපා සිහින්ව කපාගත්)
(ප්රංශා බෝංචි 6-7 (කැඩූ)
ස්වීට් කෝන් (ඉරිඟු) කෝප්ප¼
විශාල කැරට් 1
ලුණු,
සුෂුවාන් Sචෙzවන් සෝස් තේ හැඳි 2
සෝයා කැට කෝප්ප ⅓
ජලය තේ හැඳි 2-3
විශාල අල 6-7 (තම්බා සහ පොතු ඉවත් කරන ලද)
කොත්තමල්ලි තේ හැඳි 1 (කුඩු කළා
බැටරය
පිරිපහදු කළ පිටි කෝප්ප 2
කෝන්ෆ්ලෝර් කෝප්ප ½
රස කිරීමට ලුණු
රතු මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1ක්
Sචෙzවන් සුෂුවාන් සෝස් තේ හැඳි ½
ඉඟුරු සුදුළූනු පේස්ට් තේ හැඳි 1
අවශ්ය පරිදි ජලය
වෙනත් අමුද්රව්ය
බැදීමට තෙල්
පිරිපහදු කළ පිටි (ආලේපනය සඳහා)
සැරසිලි
කොත්තමල්ලි අතු
----------------------------------------------
සෑදීම
අර්තාපල් මිශ්රණය
උදුනකට තෙල් එකතු කරන්න. එය රත් වූ පසුව ඉඟුරු එකතු කර විනාඩියක් බැදගන්න.
එයට ෆ්රෙන්ච් බෝංචි, ස්වීට් කෝන්, කැරට්, රස අනුව ලුණු දමා මද ගින්දරේ බැදගන්න.
සුෂුවාන් සෝස් එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න. සෝයා කැට, වතුර එකතු කර විනාඩි 2-3 ක් ඉහළ ගින්දරේ පිසගන්න.
අර්තාපල්, සුෂුවාන් සෝස්, කොත්තමල්ලි කුඩු එකතු කරන්න, එය හොඳින් පොඩි කර විනාඩි 4-5ක් ඉහළ ගින්දරේ උයන්න.
එය තැටියකට මාරු කර කාමර උෂ්ණත්වයේ දී සිසිල් වීමට පසෙකින් තබන්න.
මිශ්රණයක් හැන්දක් ගෙන අයිස්ක්රීම් පොල්ලක් ඇතුල් කර එයට ලොලිපොප් හැඩයක් හෝ කැමති හැඩයක් දෙන්න.
වැඩිදුර භාවිතය සඳහා එය පසෙකින් තබන්න.
බැටරය
බඳුනකට, පිරිපහදු කළ පිටි, ඉරිඟු පිටි, රස අනුව ලුණු, ඩෙගි රතු මිරිස් කුඩු, සුෂුවාන් සෝස්, ඉඟුරු සුදුළූනු පේස්ට්, ජලය එකතු කර ඝන සිනිඳු බැටරයක් සාදා ගන්න.
වැඩිදුර භාවිතය සඳහා එය පසෙකින් තබන්න.
බැදීම
තැටියක, පිරිපහදු කළ පිටි එකතු කර, සකස් කළ ලොලිපොප්ස් දමා හොඳින් වියළා ගන්න.
ලොලිපොප් සකස් කර ගත් බැටරයේ ගිල්වා උණුසුම් තෙල්වල දමන්න. එය හැපෙනසුළු වන තෙක් විනාඩි 4-5 ක් ෆ්රයි.
එය පිඟානකට මාරු කර කොත්තමල්ලි අතු වලින් සරසා ගන්න.
සුෂුවාන් සෝස් සමඟ උණුසුම්ව සේවය කරන්න.